درمان اختلالات خواب در کودکان

ساخت وبلاگ

 

قبل از انجام هر نوع درمانی برای بی خوابی در کودکان، مهم است که با پزشک یا متخصص اطفال مشورت کنید تا رد شود که اختلال خواب ناشی از یک بیماری عصبی جدی است که باید به طور خاص توسط یک متخصص درمان شود.

درمان مشکلات خواب کودک زمانی که ناشی از عادات بد خواب، استرس، هیجان بیش از حد یا رفتار باشد، آسان نیست. در بسیاری از مواقع، درمان بی خوابی کودک تنها زمانی می تواند موفقیت آمیز باشد که کودک یاد بگیرد که بخوابد و سلامت خواب خود را دوباره به دست آورد. به همین دلیل است که برای کودک مهم است که تمرینات یا ابزارهایی داشته باشد که اگر نیمه شب از خواب بیدار شد، بتواند به تنهایی انجام دهد.

شما هرگز نباید بدون مشورت با پزشک یک درمان دارویی انجام دهید، به خصوص برای کودکان. قرص های خواب آور خطرات خاصی را به همراه دارند و بسیاری از اوقات به ریشه واقعی مشکل کمک نمی کنند. اگر می‌خواهید بر بی‌خوابی کودک ناشی از عادت‌های بد غلبه کنید و به اختلال خواب شب بخیر بگویید، تلاش‌های شما باید بر آموزش مجدد مغز و یادگیری مجدد عادات خواب متمرکز شود.

والدین می توانند کارهای زیادی برای کمک به فرزندان خود انجام دهند تا بر مشکلات خواب خود غلبه کنند و به آنها کمک کنند تا خواب ریکاوری عمیقی را که برای رشد کردن و رشد قوی و سالم نیاز دارند، داشته باشند. در شب، مغز کودک تمام اطلاعاتی را که در طول روز آموخته است پردازش می کند و ذخیره می کند، به همین دلیل است که خواب راحت شبانه برای آنها بسیار مهم است.

 

برای کمک به بی خوابی کودک و مبارزه با مشکلاتی که با آن روبرو هستند، در خانه چه کنیم؟

 

  • روال‌ها را تنظیم کنید : مهم است که برنامه‌های خواب را تنظیم کنید. همیشه همان مراحل را به طور همزمان دنبال کنید و سعی کنید این روال ها را به طور تصادفی تغییر ندهند. این فرآیند بر اساس تکنیک های رفتاری مهم است تا کودک بتواند ساعت بیولوژیکی خود را تنظیم کند، ریتم حیاتی خود را ثابت کند و بر خواب خود کنترل داشته باشد.
  • شام سبک : یک شام سبک درست کنید که هضم آن آسان باشد. سعی کنید از خوردن غذای حاوی شکر پرهیز کنید، زیرا آنها می توانند انرژی را افزایش دهند. آنها نباید چیزی حاوی کافئین مانند قهوه، چای یا نوشابه داشته باشند.
  • عدم بازی قبل از خواب : بازی ها می توانند کودک را بیش از حد هیجان زده کنند.
  • زود بخوابید : کودکان باید بین 9 تا 10 ساعت در روز بخوابند، بنابراین آنها را زودتر بخوابانید. ساعت 8 شب زمان مناسبی برای خوابیدن کودک است
  • چیزی را که کودک دوست دارد در رختخواب قرار دهید و بتواند تمام شب را با آن بگذراند: به این ترتیب می توانید کودک را وادار کنید که این اشیاء را با خوابیدن مرتبط کند. کودک خود را تا زمانی که در رختخواب راحت باشد، آرام کنید.
  • داستانی با نور روشن یا فضایی آرام بخوانید: آنها را برای خواب آماده کنید، آرام صحبت کنید تا آرام شوند. همیشه سعی کنید از هیجان بیش از حد اجتناب کنید. وقتی دیدید راحت هستند، اتاق را ترک کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که اتاق تاریک و ساکت است : دور نگه داشتن نور از اتاق برای مبارزه با بی خوابی کودکان مهم است. ساعت بیولوژیکی تحت تأثیر شرایط محیطی است. وقتی هوا تاریک است، مغز به ما می گوید که وقت خواب است، در حالی که نور ما را بیدار نگه می دارد.
  • اگر شروع به گریه کردند، فوراً به داخل نروید : چند دقیقه صبر کنید تا آنها را آرام کنید. وقتی آرام شدند، اتاق را ترک کنید.
  • سعی کنید عصبانی یا ناامید نشوید : این نیاز به صبر دارد، اما مهم است که به یک روال سخت پایبند باشید تا کودک بتواند یاد بگیرد که خودش به خواب رود. اگر از رختخواب بلند شدند، آنها را بدون هیچ گونه درگیری برگردانید.
 

علل بی خوابی در کودکان

برخی از دلایل احتمالی مشکلات خواب در کودکان چیست؟ گاهی اوقات بی خوابی در کودکان می تواند ناشی از یک مشکل پزشکی باشد، به همین دلیل است که برای تشخیص صحیح، مراجعه به متخصص اطفال یا متخصص ضروری است. علل رفتاری و روانی شایع ترین موارد زیر است:

  • بی خوابی کودک به دلیل عادت های بد خوابیدن : شروع خواب و توانایی در خوابیدن معمولاً به دلیل یک سری شرایط بیولوژیکی و رفتارهای آموخته شده است. ارگانیسم باید برای خواب آماده باشد، بنابراین با ایجاد عادات، بدن می تواند خود را برای خواب آماده کند، که به نوبه خود باعث می شود کودک راحت تر استراحت کند. گاهی اوقات مشکلات مربوط به بی خوابی کودک در نیمه های شب به وجود می آید، بنابراین مهم است که کودک برنامه ریزی داشته باشد و آماده باشد تا بتواند خودش دوباره بخوابد.
  • بی خوابی کودک به دلیل استرس یا اضطراب : کودکان به یک برنامه روتین نیاز دارند. کودک ممکن است به دلیل مشکلات خانوادگی، اضطراب جدایی یا ترس های دوران کودکی احساس ناراحتی کند. این نوع بی خوابی معمولاً به طور ناگهانی ظاهر می شود و می تواند گذرا توسط عوامل شخصی، خانوادگی یا اجتماعی ایجاد شود. در این شرایط کودکان با مقاومت در برابر خواب اضطراب خود را نشان می دهند. همچنین اگر روز هیجان انگیزی داشته باشند، ممکن است این اتفاق بیفتد، زیرا خواب به معنای پشت سر گذاشتن تمام لذت است. کابوس ها نیز می توانند مشکل ساز باشند. در این مورد، حمایت از آنها و صحبت با آنها در مورد ترس هایشان مهم است. در این موارد درمان معمولاً با هدف یافتن ریشه اضطراب و نشان دادن نحوه غلبه بر آن به کودک است.

 

جدای از این مشکلات رفتاری، دلایل دیگری نیز ناشی از مشکلات پزشکی است که مانع از خوابیدن کودک می شود. آلرژی ممکن است خواب را تکه تکه کند، در حالی که عفونت گوش، قولنج و سایر دردها ممکن است مانع از خواب آنها شود. به همین دلیل مراجعه به پزشک برای یافتن علت اصلی بسیار مهم است.

 
روانشناسی کودک و بزرگسال...
ما را در سایت روانشناسی کودک و بزرگسال دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محدثه monafalsafi1400 بازدید : 85 تاريخ : سه شنبه 9 اسفند 1401 ساعت: 16:11